Digisolar_Logo dark (2)

Digisolar

Digisolar hjälper villaägare med digitala förstudier för solpaneler

Villaägare som är intresserade av solpaneler har mycket att vinna på att göra en förstudie, innan det första mötet med en säljare eller installatör. Tidigare har denna process varit lång och krånglig, men det finns nu ett svenskt företag som löst detta. Digisolar erbjuder nu förstudier digitalt, enkelt och kostnadsfritt.

Idén till Digisolar föddes när en av tjänstens grundare, Gustav Dafnäs, gjorde research inför en solcellsinstallation åt sina föräldrar.  

“Jag förvånades över inköpsprocessen kring solel. Alla bolag jag hade kontakt med fokuserade mycket på produktinformation och pris men för mig var det förvånande att ingen kunde ge mig bättre information om mina föräldrars hus ens hade goda förutsättningar för solel eller inte”, säger Gustav Dafnäs, Grundare och VD, Digisolar

Med utgångspunkt för hur upphandlingar för solpaneler till bostadsrättsföreningar och företag går till, har Digisolar utvecklat en liknande men mer avskalad process för privatpersoner. För konsumenten blir det en enorm vinst, då data kring hemmets förutsättningar kombineras med pedagogiska förklaringar samt ett team som bryr sig om att förbättra kundens privatekonomi. Visar det sig att en solcellsinstallation är en lönsam investering kopplar Digisolar därefter ihop villaägaren med erfarna installatörer runt om i Sverige.

Digisolars mål

“Solel står för närvarande av mindre än 1% av sveriges totala energiproduktion och företagets mål är nu att bidra till att öka denna andel genom rådgivande och faktabaserade förstudier och prisuppskattningar för solel”, säger Gustav vidare.

Digisolars förstudie för solpaneler tak

Om Digisolar

Digisolar är ett svenskt företag som erbjuder oberoende förstudier av solpaneler baserat på din fastighets förutsättningar. Den digitala förstudien nås på https://www.digisolar.se

För mer information kontakta:

Gustav Dafnäs, Grundare och VD, Digisolar – [email protected] – 0763949564

Pressmeddelandet som PDF

Pressmeddelande Digisolar