Frame 6 (1)

Digitak

Framtidens jämförelsetjänst av hantverkspriser – med start inom vertikalen tak

 

Affärsidé

Att få offert från hantverkare är idag en komplicerad och analog process. Ofta krävs fysisk besiktning vilket egentligen inte alltid är nödvändigt. Tillsammans med takläggare har Digitak utvecklat en algoritm för att kunna ge offerter för takläggning samt installation av solpaneler för alla hushåll i Sverige med hjälp av satellitteknik på 30 sekunder. Vår process spar tid, pengar och besvär för både kund och hantverkare och har dessutom positiva miljöeffekter. Digitaks algoritm kan användas inom flera hantverksvertikaler där takbyte och solceller är det första steget. 

 

Arbetsgrupp

Arbetet med framtagandet har letts av Gustav Dafnäs och Vikram Kulkarni inom ramen för Stateless Digitals venture verksamhet. Idén om Digitak föddes när en av grundarna genom konsultuppdrag fick insyn i den mycket analoga hantverksbranschen, känslan var direkt att något måste göras och teamet runt Digitak började då formas.

 

Status

Webbsida – Digitak.se första version lanserad

Webbapplikation – Första version lanserad, (byggd i React och Node.js)

Prisalgoritm – Färdig och lanserad i prismotorn som finns i webapplikationen, utvecklad tillsammans med takläggare.

 

Mål

Om 5 år har vi tagit ett större grepp om marknaden och kommer att ha utvecklats till ett företag som erbjuder flera smarta tjänster för digitalisering inom hantverksbranschen och offertförmedling. Redan idag kan vi erbjuda tjänsten Digisolar – en förlängd arm av Digitak som erbjuder prisuppskattning och installation av solpaneler för bostadsrättsföreningar och villaägare.  

 

Investeringar

Verksamheten är självfinansierad

 

Övrigt

Tjänsten går att nås på https://www.digitak.se

 

Kontakt

[email protected]